20.04.2024

6% btw tarief verlengd tot eind 2023

Het verlaagde btw-tarief van 6% blijft nog even geldig. Om ervan te kunnen genieten, moet je wel tijdig uit de startblokken schieten.

De federale overheid heeft de maatregel van het 6% btw tarief op nieuwbouwwoningen en -appartementen verlengd tot 31 december 2023. Belangrijk hierbij is dat de aktedatum het tarief bepaalt. Wees er dus op tijd bij als je wil genieten van een besparing van 15% op jouw nieuwbouwappartement.

Wat zijn de regels waar je aan moet voldoen om te genieten van het verlaagde tarief?

 

  1. Je moet de woning en/of het appartement kopen als “natuurlijk persoon” en voor eigen bewoning. Het verlaagde tarief geldt niet voor vennootschappen;
  2. Het gekochte vastgoed moet je enige en eigen eigendom zijn. Het gaat dus om een woning of appartement waarin je zelf gaat wonen. Een eigen woning moet verkocht zijn tegen 31/12 van het jaar dat volgt op inhuizen, ander vastgoed moet verkocht zijn bij akte of voor voorlopige oplevering. Eigendommen waarvan je door erfenis mede-eigenaar, blote eigenaar of vruchtgebruiker bent, tellen niet mee;
  3. De bewoonbare oppervlakte mag niet groter zijn dan 200 vierkante meter.

 

Interesse? Ons project De Distillerie komt in aanmerking voor het verlaagde BTW-tarief. Maak een afspraak voor meer informatie. 

 

Bekijk dit project

Ander interessant nieuws